Zalekha Luvs Cooking

Zalekha Luvs Cooking
masakan yang mudah lagi sempoi..

Tuesday, May 19, 2015

Ikan Siakap Masak Sos 3 Jenis...


Assalamualaikum..salam Selasa untuk semua kawan2 dan pengunjung ZLC yg saya sayangi akak sibuk la sekarang ini so memang la jarang2 dapat menjengah ke blog..oleh kerana ada bahan atau resepi yang boleh akak kongsikan bersama di sini so..menyempatkan diri untuk menulis resepi ringkas.. Masakan yang dimasak 2 minggu tau 3 minggu lalu nie bolehlah dikategorikan masakan ikan siakap yang memang suka di masak oleh kebanyakan orang sama ada dimasak sendiri atau bila pi makan kat restoran ala Thai tentu ramai yang oder ikan siakap tiga rasa atau siakap masam maniskan.. Jadinya kemenjadian resepi ini yang lebih mudah dari yang selalu kita masak tu sebabnya gunakan bahan sos2 yang terdapat di dapur kita aje..yang penting kita berani cuba campur2kan dan olah sesuatu resepi itu maka terhasilah ikan siakap sos 3 jenis ni..dan bahan tambahannya kicap..selain sos tiram, sos tomato n sos cili..senang nak membuatnya dan yang pentingnya sedap tau..hihihi sorry yer masuk lif tekan sendiri akak nie..jom ler kita tengok resepi yang siap di edit dan gambar sekali ok..selamat mencuba..




2 comments:

  1. nanti try lah adda syuhada masakan yang sangat ringkas aje nie

    ReplyDelete